Головна Новини Ринок України Карантин: настрої бізнесу погіршилися

Карантин: настрої бізнесу погіршилися

Минув перший місяць карантину, настрої бізнесу погіршилися. Зважаючи на прогнози щодо погіршення світової економіки, на наш бізнес теж очікує скорочення обсягів виробництва та обсягів продажів. Про це у своєму відеозверненні, за економічними підсумками першого місяця карантину, сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

З її слів, на валютному ринку настрої теж змінились. За підсумками двох тижнів квітня Національний банк викупив у резерви близько півмільйона доларів США, сьогодні резерви становлять $25 мрд. Це майже рівень початку року. Тобто у нас вистачає запасу міцності для того, аби достойно і впевнено пройти ті нові випробування, які маємо у зв’язку з карантином і боротьбою із пандемією. Міцність є, але для того щоб пройти з найменшими втратами, вкрай необхідна підтримка донорів – міжнародних партнерів. В першу чергу – МВФ.

Попри карантин, зазначила Катерина Рожкова, банки продовжують надавати підтримку працюючим галузям, зокрема й АПК. Працюють лізингові програми. Тобто економіка не зупинилася і продовжує працювати.

Перегляди: 0