Головна Новини Ринок України Дотації за техніку: держава заборгувала аграріям 563 млн грн

Дотації за техніку: держава заборгувала аграріям 563 млн грн

Асоціація “Український клуб аграрного бізнесу” закликає Уряд і Мінекономіки пришвидшити вирішення питання щодо виплати коштів в рамках часткової компенсації вартості с/г техніки заявниками за минулий рік – сума такої заборгованості становить 563 млн грн.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ucab.ua.

Велика кількість заявників, які придбали техніку в минулому році і були внесені в реєстр отримувачів, ще не отримали кошти в рамках держпідтримки, особливо ті, хто подавали заявки з жовтня. Ситуація викликана зокрема тим, що був значний запит на дану програму і механізм її функціонування дозволяв аграріям доволі оперативно і швидко формувати документацію для отримання коштів.

Проте у зв’язку з необхідністю проходження ряду бюрократичних процедур, а саме нещодавніми обговореннями і змінами до Державного бюджету 2020, питання виплат аграріям обіцяних їм коштів затягнулось в часі.

“Звичайно, на початку року були об’єктивні чинники, які не дозволяли в рамках правового поля здійснити виплати по боргах. Але наразі, зміни до постанови КМУ №130 прийняті і опубліковані, питання змін до Держбюджету вирішено – державна підтримка залишилася у повному обсязі, і залишилося тільки підписати наказ про розподіл коштів в рамках програми підтримки. Питання виплат варто пришвидшити, адже в нинішній ситуації, додаткові кошти для аграріїв дадуть змогу краще перенести складнощі роботи бізнесу в період карантину”, – зазначив Олег Нестеров, координатор комітетів УКАБ.

Перегляди: 0