Головна Новини Ринок України Зернові європейської селекції виявилися менш стійкими до заморозків

Зернові європейської селекції виявилися менш стійкими до заморозків

За свідченнями аграріїв, зернові європейської селекції виявилися менш стійкими до заморозків.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

В Україні квітневими заморозками пошкоджено не лише плодові сади, а й озимі зернові. Загроза заморозків зберігається по 24 квітня, каже Тетяна Адаменко, керівниця відділу агрометеорології Гідрометцентру.

“Заморозки можуть тривати до 24 квітня, є така вірогідність. Прогнозоване поєднання посухи і заморозків може негативно вплинути на озимі зернові. Попередні заморозки -3−11 градусів, які відбулися у першій декаді квітня призвели місцями до пожовтіння сходів озимих. Зернові європейської селекції, за свідченнями аграріїв, виявилися менш стійкими до заморозків. Така погода підступна для сільського господарства. Пожовтіння сходів може відбутися через 5−6 днів після заморозків”, – додає експерт.

На її думку, запаси вологи у ґрунті, або опади могли б знизити ризики пошкодження сільськогосподарських культур, але в Україні тривала посуха, опади найближчим часом не очікуються.

Перегляди: 0