Головна Новини Ринок України Картоплярів турбує неконтрольований імпорт

Картоплярів турбує неконтрольований імпорт

В Українській асоціації виробників картоплі заявляють, що Україні вистачить якісної картоплі для задоволення потреб внутрішнього ринку. А неконтрольований імпорт цієї продукції потрібно припинити, при цьому росту цін на картоплю не буде.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

За словами директора ТОВ “Агріко Україна” Миколи Гордійчука, заборона на поставку картоплі з Білорусі та Росії може призвести до жорсткої реакції з боку цих країн. Вони значно оперативніше закриють свої ринки для нашої ранньої картоплі, що призведе до обвалу цін на незахищеному внутрішньому ринку України .”Ми маємо запровадити для цих держав дзеркальні заходи – дозвіл на ввезення в Україну картоплі, що вирощена на ділянках, вільних від карантинних організмів. Так, як вчинив ЄАЕС до України 2017 року, чим фактично зробив неможливим експорт української картоплі на свою територію. Зволікати не можна”, – переконаний він.

А тим часом, протягом січня-березня Україна імпортувала 120,369 тис. тонн картоплі на суму $21,621 млн, що більш ніж у 12 разів перевищує аналогічний показник минулого року ($1,77 млн).

Перегляди: 0