Головна Новини Ринок України Виробники плодоовочевої продукції продовжують зазнавати збитків

Виробники плодоовочевої продукції продовжують зазнавати збитків

Через карантин продажі замороженої та свіжої плодоовочевої продукції вже знизилися в середньому на 60-70% порівняно з показниками 2019 року. Більше того, зниження ціни на ранні овочі та ягоди також суттєво позначилося на прибутках фермерах. Станом на кінець квітня, свіжа плодоовочева продукція подешевшала в середньому на 30-40% по відношенню до показників минулого сезону.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на fruit-ukraine.org.

Наприклад, ще декілька тижнів тому, тепличний огірок відвантажувався по 12-15 грн/кг, що приблизно дорівнював рівню собівартості, а виробники суниці садової реалізовували ягоду по 50-80 грн/кг (на 40% дешевше, ніж минулого року). Лише зниження середньої температури повітря на території України, спровокувало зростання цін на овочі та ягоди, адже вибірка продукції в вітчизняних теплицях суттєво скоротилася. Та подальше потепління сприятиме росту пропозиції тепличної плодоовочевої продукції, що в свою чергу, відобразиться на ціні.

“Тому збитки фермерів в цьому сезоні навряд чи закінчились, і це не говорячи про тих виробників, хто просто викидав свою продукцію на смітник”, – коментує ситуацію директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

Перегляди: 0