Головна Новини Ринок України Уряд не дозволить викидати пшеницю на смітник

Уряд не дозволить викидати пшеницю на смітник

“Якщо ми не зробимо сьогодні експорту в тих кількостях, в яких маємо зробити, при шестимісячному запасі, ми отримаємо просто зерно, яке треба буде викинути на смітник. І агрокомпанії, бюджет України втратять валютну виручку, втратить бюджет підприємств, які не зможуть отримати те, що запланували”, – заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, за його словами, в Україні сформовано шестимісячний запас пшениці для внутрішнього споживання країною, і якщо не буде експортовано заплановану кількість зерна, то зайву пшеницю нікуди буде дівати.

Уряд працює з фермерами, відповідними агрокомпаніями, з якими проводить щотижневий аналіз того, як треба вести політику в експорті продовольства зерна. Новий врожай, за оцінками фахівців, буде знову доволі непоганим, попри весняну посуху. Тим більше, що у зв’язку з тим, що пішли дощі, очікується покращення прогнозу майбутнього врожаю. Тому Кабінет Міністрів не планує обмежувати експорт пшениці, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ukrinform.ua.

Перегляди: 1