Головна Новини Ринок України Мораторій на перевірки прив’язали до закінчення карантину

Мораторій на перевірки прив’язали до закінчення карантину

Продовжено строки дії окремих пільг та послаблень адміністрування для платників податків на період, який прямо прив’язали до закінчення карантину. Відповідний Закон ухвалила Верховна Рада.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com, згідно з підтриманим депутатами проєктом закону №3329-д “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)”, в Україні продовжено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19).

Продовжено строк ненарахування пені по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. Також, продовжено строк незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину та продовжено звільнення від сплати ЄСВ за себе ФОП та особами, які провадять незалежну професійну діяльність на період з 1 по 31 травня 2020 року.

Перегляди: 0