Головна Новини Ринок України Виробництво яєць скоротилося вперше з 2016 року

Виробництво яєць скоротилося вперше з 2016 року

У січні-березні 2020 року відбулося скорочення виробництва яєць (вперше з 2016 року) та обсягів вирощування сільськогосподарських тварин (у живій масі) на підприємствах, що ускладнювалося зниженням попиту на м’ясо з боку закладів громадського харчування в умовах їх закриття на період карантину.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на unn.com.ua.

Також, через високі фінансові затрати у вирощуванні поголів’я великої рогатої худоби, продовжує спостерігатися скорочення виробництва молока”.

Таким чином, у березні 2020 року в сільському господарстві впав рівень виробництва на 5,2%, що на 1% більше, ніж у лютому 2020 року.

Зважаючи на сезонний характер виробництва рослинницької продукції, з січня по травень валова продукція сільського господарства формується виключно за рахунок виробництва продукції тваринництва. Однак, введення безпрецедентних карантинних заходів, зокрема у країнах-торгових партнерах, відобразилося на суттєвому зменшенні експорту м’яса птиці та яєць у березні місяці.