Головна Новини Ринок України Спрогнозовано, коли скасують “соєві правки”

Спрогнозовано, коли скасують “соєві правки”

Як заявив уповноважений президента з земельних питань Роман Лещенко, наприкінці травня Верховна Рада переходить у штатний режим роботи, буде проведено додаткові консультації з депутатськими групами, і в разі активної роботи протягом календарного місяця питання буде закрито, оскільки була публічна обіцянка президента щодо “соєвих правок.

За його словами, Президент України Володимир Зеленський має намір накласти вето на ухвалений раніше Верховною Радою податковий закон №1210, який передбачає, зокрема, скасування “соєвих правок”, через які експортери сої та ріпаку втратили право на відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

“Сьогодні є розуміння і підтримка з питання скасування “соєвих правок” з боку аграрного комітету та уряду, і в планах піти шляхом прийняття депутатського законопроєкту авторства депутата Олега Тарасова (фракції “Слуга народу”). Якщо законопроєкт буде ухвалений, то набуде чинності з моменту його оприлюднення”, – цитує слова Романа Лещенка “ПроАгро Груп” з посиланням на interfax.com.ua.

.

Перегляди: 0