Головна Новини Ринок України Україна тільки на половині шляху імплементації європейських вимог у сфері СФЗ

Україна тільки на половині шляху імплементації європейських вимог у сфері СФЗ

Загалом, Україна має адаптувати до національного законодавства майже три сотні актів ЄС за такими напрямами, як безпечність харчових продуктів та кормів, здоров’я і благополуччя тварин, здоров’я рослин, державний контроль у сферах санітарії та фітосанітарії тощо. Наразі виконано 52% таких завдань. Водночас очікується, що значна частина зобов’язань у сфері СФЗ, які залишилися, буде виконана у поточному році. Це заявив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на me.gov.ua.

Він поінформував, що в зареєстрованому у Верховній Раді проєкті Закону “Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин”, яким передбачено наближення законодавства до актів ЄС і впровадження в Україні світових стандартів у сфері здоров’я і благополуччя тварин враховано вимоги 10 актів законодавства Європейського Союзу.

Крім того, поінформовано про підготовлені законопроєкти “Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами”, “Про захист рослин”, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів”. Зазначені законопроєкти планується внести до Верховної Ради України у найближчі тижні.

Перегляди: 0