Головна Агрохімія Знижки на дослідження для постраждалих регіонів: Ukravit за підтримки Програми USAID АГРО...

Знижки на дослідження для постраждалих регіонів: Ukravit за підтримки Програми USAID АГРО допомагає аграріям

Війна внесла суттєві корективи в агровиробництво – надто в тих регіонах, які тією чи іншою мірою постраждали від бойових дій. У зв’язку із цим компанія Ukravit  у рамках гранту від Програми USAID АГРО пропонує українським аграріям провести необхідні дослідження в Ukravit Institute зі знижкою 20%.

«Із дня в день аграрії самостійно чи за підтримки держави розміновують свої угіддя, аби продовжувати роботу; дехто –збирається заново засівати деокуповані території, – розповідає керівник сервісно-технологічного відділу компанії Сергій Сальніков. – Однак вичерпну відповідь на питання, чи буде вирощування культур на цих землях безпечним, може дати лише лабораторне дослідження. Як показують дослідження, які вже близько року проводять фахівці Ukravit Institute, на таких полях спостерігається накопичення важких металів і токсичних речовин, які негативно впливають на ріст і розвиток культур, відтак – на показники якості та безпеки вирощеного врожаю. Дослідивши ж ґрунти, можна зрозуміти, які культури почуватимуться на таких полях краще, а які висівати не варто. У довготривалій перспективі знання цих показників допоможе їх скоригувати і повернути поля до життя».

Саме тому компанія Ukravit за підтримки USAID АГРО надає господарствам, які постраждали від війни, можливість дослідити ґрунт, а також воду, рослинний матеріал та готову продукцію зі знижкою 20%.

Пропозицією можуть скористатися господарства прифронтових областей – Житомирської, Сумської, Харківської, Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської. Крім того, вона поширюється й на аграріїв, які у зв’язку з бойовими діями були змушені перемісти господарську діяльність на інші території.

Як зазначає Сергій, ці дослідження дозволять підвищити обізнаність аграріїв щодо стану їх природних ресурсів, допоможуть впоратися з проблемами, що виникли внаслідок бойових дій, налагодити прибуткове вирощування та довести безпечність вирощеної продукції.

Пропозиція дійсна з 01.09.2024 р. по 31.12.2024 р. Однак у наступному році цю ініціативу планують продовжити.

Перегляди: 1