Головна Новини Ринок України Що відбувається з цінами на молоко

Що відбувається з цінами на молоко

Ціни на молоко-сировину стабілізувались. Ціни на всі три ґатунки не змінилися. Середня ціна на екстраґатунок залишилась на рівні 10,1 грн/кг., вищого ґатунку – на позначці 9,57грн/кг, а першого – на рівні 8,92 грн/кг. Середньозважена ціна трьох гатунків складає 9,53 грн/кг.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на avm-ua.org, коливання цін на екстраґатунок у регіонах залишилося у попередніх діапазонах: західний – 9,50-9,80 грн/кг.; східний – 9,7-9,90 грн/кг.; північний – 9,80-10,15 грн/кг., південний – 9,7-10,30 грн/кг., центральний – 10,0-10,15 грн/кг.

Падіння середньозваженої ціни у травні, порівняно з лютим місяцем цього року, склало 6,7% (-71 коп). Разом з тим травнева ціна залишається на 5,5% вищою, ніж у травні минулого року.

Сезонне зниження цін у поточному році виявилося більш масштабним, ніж це очікувалося на початку року, що було прямим наслідком карантинних обмежень та, відповідно, падіння попиту. Наразі ж ціни знаходяться на рівнях підтримки та рухаються у “боковому коридорі” в очікуванні зміни тренду. Зростання цін у більшій мірі буде залежати від динаміки відновлення як внутрішнього, так світового попиту. Традиційно, зростання цін починається з липня, проте в умовах дефіциту сировини цей процес у поточному році може розпочатися раніше.

Перегляди: 0