Головна Новини Ринок України Ринок живця свиней: просідання цін буде нетривалим

Ринок живця свиней: просідання цін буде нетривалим

Представники м’ясопереробної галузі вважають, що очікуване просідання цін на живець свиней буде не надто сильним (в межах 1-1,5 грн/кг) та нетривалим.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info, переробники очікують, що підвищення температурних показників позитивно вплине на споживчі настрої та кінцеву реалізацію охолодженої свинини. Тож вже у третій декаді місяця (перед наступними святковими вихідними) ціни закупівлі мають відновитися. Водночас, сама зміна цін закупівлі не слугуватиме значним стимулом для активнішого попиту, який став низькоеластичний до таких коливань. З огляду на це, окремі представники м’ясопереробної галузі висловлюють сподівання на зниження амплітуди цінових коливань цього літа.

Загалом, для операторів ринку свинини в Україні літо розпочалося з приросту цін. Згідно з підсумками щотижневого моніторингу закупівельних цін на свиней забійних кондицій, минулого тижня середньоринкова позначка зросла на 1% порівняно з кінцем весни – до 46,2 грн/кг.

У ході попередніх торгів вітчизняні виробники свинини “розписали” товарні партії на 0,25-1 грн/кг дорожче, ніж тижнем раніше. Тож ціни закупівлі свинини живою масою у перший тиждень літа коливалися в межах 45-47 грн/кг.

Представники м’ясопереробної галузі одностайно відзначають, що реалізація продукції досить млява, а пропозиція живця – достатня. При цьому кволі продажі минулого тижня змусили окремих операторів перенести попередньо замовлені об’єми на наступний тиждень, а деякі завершили тиждень з більшими перехідними запасами, ніж планували. З огляду на такі ринкові обставини закупівельники живця свиней і передбачають зменшення об’ємів заготівлі та, як наслідок, послаблення цін закупівлі цього тижня.

Перегляди: 1