Головна Новини Ринок України Ціни на дизпаливо в Україні можуть стати максимальними в Європі

Ціни на дизпаливо в Україні можуть стати максимальними в Європі

В “Консалтинговій групі А-95” заявили, що закупівельні ціни на дизельне паливо та скраплений газ в Україні можуть стати максимальними в Європі в разі введення обмежень на імпорт нафтопродуктів, чого домагаються українські нафтопереробні компанії.

“ПроАгро Груп” з посиланням на enkorr.ua повідомляє, що аграрні виробники оцінюють додаткові витрати в разі введення мит на імпорт дизельного палива в 58 млн доларів.

Як зазначає президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов, будь-яке підвищення мит призведе до збільшення вартості дизельного палива, а будь-яке збільшення вартості дизельного палива знизить рентабельність сільгоспвиробника та вплине на його конкурентоспроможність.

“Незабаром жнива. Потім почнеться посівна, повинні бути запаси дизельного палива, всі його будуть купувати, а потім виявиться, що ніяких компенсацій за дороге паливо від держави не буде”, – каже президент УЗА.

Він заявив, що зернова асоціація категорично проти введення будь-яких мит.

Довідково. У лютому 2020 р. “Укртатнафта” спільно з “Нафтогаз” подали скаргу в Міжвідомчу комісію з питань міжнародної торгівлі (МКМТ), вимагаючи ввести мита на імпорт ДТ і ЗВГ з Росії на рівні 8,46% з щорічним підвищенням до 25,4% до 2024 р. Під тиском депутатів, орієнтованих на групи “Приват”, рішення про відмову у введенні обмежень на імпорт російського палива відкладено на червень. За оцінками Нафтогазової асоціації України, у разі введення мит економіка України буде щорічно втрачати близько 11 млрд грн.

Перегляди: 0