Головна Новини Ринок України Україна пообіцяла розкрити кінцевих бенефіціарів юросіб, які володіють землею

Україна пообіцяла розкрити кінцевих бенефіціарів юросіб, які володіють землею

Україна пообіцяла Міжнародному валютному фонду (МВФ) впровадити механізм визначення кінцевих бенефіціарів юридичних осіб, які володіють землею. Згідно з документом, механізм повинен сприяти запобіганню обходу вимог законодавства по боротьбі з відмиванням грошей і протидії фінансуванню тероризму, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

З метою запобігання ухиленню від сплати податків планується з 1 січня 2021 року створити в Україні систему громадського моніторингу, яка буде базуватися на інформації з кадастру, реєстру і податкової служби, а також зв’язати Реєстр суб’єктів господарювання з Реєстром майнових прав.

У меморандумі Україна також анонсувала прийняття до кінця червня 2020 року законодавства про створення Фонду часткових кредитних гарантій для фінансової підтримки дрібних фермерів шляхом надання портфельних кредитних гарантій.

Планується удосконалення процедури переоформлення землі і допомога в децентралізації управління земельними ресурсами, забезпеченні передачі держземель в комунальну власність і вилучення функції контролю за використанням землі у кадастру, а також встановлення прозорого процесу для електронних земельних аукціонів з можливістю продажу на них державних і комунальних земель.

Перегляди: 0