Головна Новини Ринок України Ціни на сире молоко можуть зрости наприкінці червня

Ціни на сире молоко можуть зрости наприкінці червня

Спека та пожвавлення попиту можуть підштовхнути переробні заводи до підвищення цін на сире молоко вже наприкінці червня, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на avm-ua.org.

Наразі, станом на 15 червня, ситуація залишається незмінною – ціни продовжують рух в боковому коридорі. Середня ціна екстраґатунку становить 10,1 грн/кг., вищого – 9,57 грн./кг, першого – на рівні 8,92 грн./кг. Середньозважена ціна трьох гатунків складає 9,53 грн/кг.

Регіональна ситуація із цінами на екстраґатунок теж не змінилася від моменту попереднього моніторингу: західний – 9,50-9,80 грн./кг.; східний – 9,7-9,90 грн./кг.; північний – 9,80-10,15 грн./кг., південний – 9,7-10,30 грн./кг., центральний – 0-10,15 грн./кг.

Початок сезонного висхідного тренду цін у цьому році буде залежати, у тому числі, від активності відновлення попиту після його суттєвого падіння внаслідок карантинних обмежень. Ближче до кінця червня – початку липня ціни почнуть зростати, причому велика ймовірність, що першими будуть реагувати вищий та перший ґатунки, які втратили цьогоріч найбільше (особливо перший ґатунок, ціна якого досягла минулорічних значень).

Прискорити у часі початок зростання цін може і погода, оскільки аномально високі температурні режими, які вже були зафіксовані у поточному році, негативно впливають на обсяг виробництва молока, посилюючи його дефіцит у переробників.

Перегляди: 0