Головна Новини Ринок України Ініціюють передачу патрульній поліції функції габаритно-вагового контролю

Ініціюють передачу патрульній поліції функції габаритно-вагового контролю

Голова МВС Арсен Аваков запропонував передати патрульній поліції функцію контролю дотримання безпеки на дорогах, серед іншого – габаритно-вагового контролю. Таку ініціативу він озвучив під час селекторної наради у Президента.

“ПроАгро Груп” з посиланням на traktorist.ua повідомляє, що Арсен Аваков зазначив: “Через законодавчі обмеження працівники Укртрансбезпеки не можуть самостійно контролювати дотримання габаритно-вагових обмежень та ефективно діють лише у співпраці з поліцією”.

Водночас, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цього року інспектори Укртрансбезпеки працюють цілодобово. З 12 травня вони склали майже 900 актів про перевищення габаритно-вагових параметрів, а сума штрафів за цей період становить понад €190 тис. Він додав, що наразі Кабмін вже передав до профільного комітету Верховної Ради законопроєкт про зміни до деяких законодавчих актів щодо здійснення Укртрансбезпекою габаритно-вагового контролю. Проєкт передбачає надання можливості органам місцевої влади встановлювати автоматичні комплекси габаритного контролю. Частину штрафів пропонуватиметься спрямовувати до місцевих бюджетів для відновлення доріг.

За словами Президента Володимира Зеленського, статистика свідчить: останні кілька років майже кожна друга фура, що їздить українськими автошляхами, перевантажена. Він підкреслив, що проблема з перевантаженими фурами фіксується навіть на нових дорогах, які почали споруджувати в межах програми “Велике будівництво”. Тож глава держави доручив СБУ та МВС почати кампанію, спрямовану на боротьбу з порушенням габаритно-вагових обмежень на українських дорогах.

Перегляди: 0