Головна Новини Ринок України До якого часу уряд регулюватиме ціни на соціально значущі товари

До якого часу уряд регулюватиме ціни на соціально значущі товари

Кабінет Міністрів регулюватиме ціни на соціально значущі товари до закінчення карантину, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на consumer.gov.ua.

Уряд запровадив державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення. Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється суб’єктами господарювання в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт.

Після успішної реєстрації даних, відомості автоматично вносяться до Реєстру роздрібних цін на товари. Представниками соціально-відповідального бізнесу активно використовується Реєстр роздрібних цін на товари та наразі задекларовано вже більше 13 тисяч роздрібних цін у більше ніж 1,5 тисячі об’єктів (закладів) роздрібної торгівлі.

З 18.05.2020 реалізація товарів, що мають істотну соціальну значущість, за роздрібною ціною, підвищеною на 5 і більше відсотків без процедури декларування зміни цін, є порушенням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Перегляди: 2