Головна Новини Ринок України Названо проєкти, які будуть презентовані іноземним партнерам

Названо проєкти, які будуть презентовані іноземним партнерам

Насінництво, переробка картоплі, виробництва ветеринарних вакцин, глибока заморозка ягід, грибів та овочів, виробництво ферментованих сирів, модернізація системи зрошення. Зокрема такі проєкти Державна установа “Офіс із залучення та підтримки інвестицій” UkraineInvest презентуватиме іноземним партнерам. UkraineInvest є підрозділом секретаріату Кабміну, створений у 2018 році та відповідає за залучення та супроводження іноземних інвестицій.

“Аграрна та харчова промисловості цікавлять іноземних інвесторів, водночас, українські підприємства потребують залучення капіталу. Завдання “Офісу із залучення та підтримки інвестицій” – звести українських підприємців з інвесторами та дати змогу співпрацювати”, – цитує Сергія Цівкача, керівника UkraineInvest, “ПроАгро Груп” з посиланням на agro.me.gov.ua. Він акцентує: “Ми шукаємо проєкти, глибоко економічно обґрунтовані, які зможемо презентувати іноземним партнерам. Після презентації проєкту, проводимо його оцінювання і даємо свої пропозиції. Також до нас можна звертатися з питань удосконалення регуляторної політики. Якщо ви бачите, що ваш проєкт важливий, але існує регуляторне обмеження чи інший адміністративний бар’єр, ви можете звертатися до нас”.

Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства каже, що вищеназвані проєкти мають гарний потенціал по залученню іноземних інвестицій та реалізації: “Дуже добре, що сегменти представлених проєктів відповідають пріоритетам уряду, у нас є молочний напрям, зрошення, садівництво, овочівництво. Для нас важливо підтримувати проєкти, які створюють додану вартість у сільському господарстві.

Перегляди: 2