Головна Новини Ринок України Найбільш вигідні форварди на урожай укладаються на початку літа

Найбільш вигідні форварди на урожай укладаються на початку літа

Аграрії, які використовують форвардні контракти, відзначають, що період для укладення найбільш вигідних форвардів на новий урожай – червень-початок липня.

“ПроАгро Груп” з посиланням на latifundist.com повідомляє, що факторами, які впливають на формування ціни на світовому ринку, є макроекономічні світові показники, загальний рівень виробництва продовольчої продукції в світі, якість майбутнього врожаю, погодні умови, індивідуальні економічні рішення країн між собою (ембарго, акцизи). Ціни на споті, тобто в момент, коли фізично урожай вже виростили, залежать від внутрішньої ситуації в країні і факторів, які на неї впливають, проте світові ціни і внутрішні завжди корелюються.

Однак, форвардні контракти укладають не тільки трейдери з аграріями. Цим фінансовим інструментом активно користуються виробники і постачальники агрохімії і посівного матеріалу. “Ці контракти – хороша можливість для аграріїв зафіксувати нинішні ціни на зернові, які будуть зібрані пізніше. Адже основна ідея форвардного контракту – заздалегідь домовитися про купівлю-продаж продукції і прописати умови поставки і попередні ціни. Цей інструмент є безпечним і прозорим: світова ціна формується зі зрозумілих критеріях і факторів, а рентабельність за ще не зібраний урожай можна прорахувати вже під час підписання контракту”, – зазначають експерти.

Перегляди: 0