Головна Новини Ринок України Чому падають обсяги перевезень зернових залізницею

Чому падають обсяги перевезень зернових залізницею

Обсяг перевезень зернових і продуктів перемолу в травні цього року знизився на 29,6% порівняно з квітнем поточного року і на 32,1% порівняно з травнем 2019 року. Таке суттєве зниження пов’язане з кількома факторами, а саме:

сезонне зниження активності на ринку зернових: виробники намагаються притримати залишки продукції вичікуючи кращої ціни, а трейдери переводять фокус на новий урожай;

більш активний експорт продукції АПК в першій половині поточного маркетингового року.

зростання частки автомобільного транспорту в доставці зернових вантажів до портів, що відмічається з грудня 2019 року. Так, відмічається висока частка автомобільних перевезень в експортній логістиці зернових протягом останніх 6 місяців.

Тобто, як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на zernovoz.ua, у травні обсяг перевезень зернових вантажів залізничним транспортом продовжив знижуватись, фактично досягши одного з найнижчих показників за два останні маркетингові роки.

Структура перевезень за напрямками залишилась майже без змін, порівняно з квітнем незначно зросла лише частка вантажів, що припадає на внутрішні перевезення, експортний напрям – стабільно домінує.

Перегляди: 0