Головна Новини Ринок України Нововведення щодо податку на додану вартість

Нововведення щодо податку на додану вартість

Платники ПДВ подаватимуть звіт раз на місяць, а не раз на квартал. Останнім квартальним звітним періодом з ПДВ буде ІІ-й квартал 2020 року (останній день подання такої звітності – 10 серпня 2020 року). Такі нововведення, запроваджені Законом №466, щодо податку на додану вартість та акцизного податку.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на biz.ligazakon.net.

“З метою спрощення адміністрування ПДВ, застосування єдиного підходу до формування показників звітності та їх відображення в інформаційних системах Державної податкової служби для податкової звітності з ПДВ Законом №466 скасовується квартальний звітний період, який застосовувався платниками єдиного податку. Натомість, запроваджується єдиний для всіх категорій платників звітний період – місяць.

Так, починаючи з 1 липня 2020 року всі без виключення платники податку, в тому числі і ті, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, подаватимуть податкову декларацію щомісячно. Від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом, обчислене платниками податку в податкових деклараціях з ПДВ за ІІ-й квартал 2020 року, переноситься до декларацій за липень 2020 року, кінцевий термін подання якої – 20 серпня 2020 року.

Перегляди: 0