Головна Новини Ринок України Посуха посилюється, хоча дощів випало більше, ніж торік

Посуха посилюється, хоча дощів випало більше, ніж торік

Третя декада серпня ще більше загострила проблему посухи в Україні. Дощі йшли майже щодня то в одній, то в іншій частині країни, однак наприкінці минулого місяця у регіонах панувала суха метеокартина.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Meteo.Farm.

На жаль, опадів випало мало особливо в південних, центральних, східних областях, а також в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Гідротермічний коефіцієнт зволоження свідчить про сильну посуху майже на всій території України – він дорівнює 0,1-0,5. Лише в Житомирській, Волинській та Рівненській областях панує слабка посуха ГТК дорівнює 0,9.

Найбільша кількість опадів випала в Житомирській, Волинській, Рівненській, Чернігівській, Київській та Хмельницькій областях, але навіть така кількість опадів істотно не поліпшила ситуацію, яка не кращим чином склалася для аграрного сектора. Врожаї цієї осені значно постраждали від посухи, яка не дозволила повноцінно дозріти й розвинутися сільськогосподарським культурам.

Посівна озимих, яка проводиться з середини серпня і протягом вересня, може бути зірвана, оскільки в ґрунті простежується брак продуктивної вологи. Через це аграріям основну увагу потрібно звернути на посухостійкі гібриди, адже, як показує час, посуха не зникає, а навпаки набирає обертів.

Показники та прогнози щодо опадів невтішні, але в цьому році опади за третю декаду серпня на всій території України перевищили кількість опадів за аналогічний період 2019 року.

Перегляди: 0