Головна Новини Ринок України УЗА просить зберегти “графікові маршрути” для аграрної продукції

УЗА просить зберегти “графікові маршрути” для аграрної продукції

Українська зернова асоціація звернулася до АТ “Укрзалізниця”, Мінінфраструктури та Мінекономрозвитку з проханням відновити перевезення зернових вантажів на особливих умовах – за розкладом руху маршрутних поїздів в найкоротші терміни та не допустити до традиційного колапсу залізничних перевезень в пікові періоди, який може призвести до зриву українських експортних постачань, зокрема зернових, на світовий ринок.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію УЗА.

“Розвиток галузі та експорт цілком залежать від надійного, швидкого і вчасного транспортування продукції до морських портів. На сьогодні, найбільшою проблемою для зерновиків є припинення Договору про перевезення вантажів на особливих умовах – за розкладом руху маршрутних поїздів (РРМП) від 26.09.2019 з 31.07.2020 року. Це ставить під загрозу логістику перевезень зернових вантажів залізничним транспортом загального користування, та змусить аграріїв переглянути логістичну стратегію з переведенням частини вантажопотоку на інші види транспорту”, – зазначили в асоціації.

Також в УЗА підкреслили, що запроваджена послуга перевезень на особливих умовах реалізується за умови місячного планування розкладу руху поїздів, часу та станцій навантаження в залізничній мережі, а це значно підвищує прогнозованість використання локомотивів та вагонів, зменшує їх дефіцит для перевезення заданих обсягів, підвищує пропускну спроможність залізничної мережі.

“УЗА сподівається на врахування інтересів галузі, яка сьогодні є найбільшим джерелом валютних надходжень від експорту, і буде відновлено дію договору за РРМП. Зі свого боку, УЗА надала свої пропозиції та зауваження до договору РРМП та сподівається на їх врахування”, – вказали в асоціації.

Перегляди: 1