Головна Новини Ринок України “НІКА-ТЕРА” наростить потужності зберігання зерна ще на 140 тис. тонн

“НІКА-ТЕРА” наростить потужності зберігання зерна ще на 140 тис. тонн

ТОВ “Морський спеціалізований порт “НІКА-ТЕРА” має найбільші складські потужності для одноразового зберігання зернових вантажів – 6 складів підлогового зберігання об’ємом 195 тис. тонн і зерносховища силосного типу місткістю 320 тис. тонн. Дана перевага перед іншими учасниками ринку дозволяє розглядати порт як зерновий хаб і майданчик для реалізації товару.

Про це розповів начальник порту Алім Агакішиєв в інтерв’ю “Портам України”, повідомляє “ПроАгро Груп”.

“На теперішній час ми оцінюємо потужності порту на рівні 9 млн. тонн на рік. 2019 рік показав, що ми працювали практично на піку своїх технічних можливостей. Природно, ми не зупиняємося на досягнутому і в підтвердження своїх слів хочу поділитися новиною про підписання в травні 2020 року договору на проєктування компанією “Адепт-Проєкт” ще одного зернового комплексу з парком ємностей до 140 тис. тонн одноразового зберігання. Реалізація проєкту дозволить наростити потужності “НІКА-ТЕРИ” ще на 2 млн. тонн вантажів на рік”, – зазначив Агакішиєв.

Він повідомив, що також вже укладено договір на розробку робочого проєкту будівництва нового сучасного лабораторного комплексу, завдяки якому збільшиться пропускна здатність транспорту в порту, покращиться якість і швидкість обслуговування клієнтів.

Перегляди: 1