Головна Новини Ринок України У фінансовому плані посуха відкотила аграріїв на два роки назад

У фінансовому плані посуха відкотила аграріїв на два роки назад

Через посуху аграрні господарства будуть відкинуті в фінансовому плані на два роки назад, і не зможуть вкладати кошти в розвиток.

Про це під час вебінару “Зміна клімату. Виклики природи 2020 роки для аграріїв України” розповів фермер з Кіровоградщини Анатолій Григорчук, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Agroportal.ua.

За його словами, на початок вересня в метровому шарі грунту волога знаходиться на рівні в’янення. Крім того, спостерігається велика строкатість в посівах. Там, де на початку липня пройшли дощі, ситуація непогана. Де опадів не було – набагато гірше.

“Думаю, що врожайність кукурудзи буде місцями на рівні 20-30 ц / га. Кому пощастило, і де пройшли дощі, особливо на півночі Кіровоградщини, може отримати більше “, – зазначив Григорчук.

Аналізуючи нинішню ситуацію, він вивів на перший план строкатість і нерівномірність випадання опадів. На другому місці – спосіб сівби і обробітку грунту.

“Ми обмінюємося інформацією з колегами фактично по всій Україні. Кращий результат показав стрип-тілл і глибоке розпушування”, – додав фермер.

Перегляди: 0