Головна Новини Ринок України В Держпродспоживслужбі створено 4 прикордонних підрозділи

В Держпродспоживслужбі створено 4 прикордонних підрозділи

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про утворення на державному кордоні чотирьох міжрегіональних підрозділів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Мінекономіки.

Діяльність Західного, Східного, Південного та Північного міжрегіональних головних управлінь ДПСС охоплюватиме одразу декілька пунктів пропуску на кордоні. Це дозволить створити умови для належного здійснення ветеринарними інспекторами державного контролю за безпечністю харчових продуктів тваринного походження і здоров’ям живих тварин, які перетинають державний кордон.

Зазначене рішення уряду дозволить перевести нинішніх ветеринарних інспекторів, які працюють на кордоні, у статус державних службовців.

“Контроль за безпечністю харчових продуктів, які ввозяться в Україну з-за кордону, – це один з пріоритетів роботи Мінекономіки. Сьогоднішнє рішення дозволить привести діяльність Держпродспоживслужби на кордоні у відповідність до європейських вимог. Також це позитивно вплине на ефективність виконання державою своїх функцій щодо контролю за дотриманням законодавства про безпечність харчових продуктів, а також здоров’я тварин”, – прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Перегляди: 0