Головна Новини Ринок України Порт “Ольвія” цього року зекономив на державних закупівлях 1 мільйон гривень

Порт “Ольвія” цього року зекономив на державних закупівлях 1 мільйон гривень

З початку 2020 року завдяки використанню системи закупівель “Прозорро” філіалу “Ольвія” ДП “Адміністрація морських портів України” вдалося зекономити майже 1 млн. гривень.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Моряк України”.

Так, на тендері на постачання електричної енергії для потреб адміністрації за результатами аукціону між різними постачальниками електричної енергії, підприємство отримало найкращий тариф для свого класу споживання. За рахунок цього вдалося заощадити майже 315 тис. гривень.

Але не завжди процедура державних закупівель дозволяє працювати швидко.

“Ми знаходимося в структурі ДП АМПУ, яка об’єднує 13 філій. Для закупівлі товарів на 5-6 тис.гривень ми повинні проводити не спрощені процедури, а відкриті торги з публікацією англійською мовою, тому що всі працюємо по одному річного плану закупівель. І це сильно впливає на результат процедур, вони тягнуться більше двох місяців” – зазначив начальник відділу закупівель та договірної роботи філії “Ольвія” ДП АМПУ Олександр Матвєєв.

Він зазначив, що для повноцінного функціонування підприємства, особливо в аварійних ситуаціях, потрібно оперативно закуповувати ті чи інші товари, роботи і послуги, щоб забезпечити роботу автобази, енергетиків, екологів тощо. Але торги мають відбутися по повній процедурі, як того вимагає законодавство України. А приватник купує все за годинник, а нам потрібні місяці.

Перегляди: 0