Головна Новини Ринок України Якість української пшениці і ячменю краща, ніж торік

Якість української пшениці і ячменю краща, ніж торік

Попри те, що ранніх зернових в Україні в цьому році зібрали менше, ніж в минулому, загальна якість зерна пшениці і ячменю, навпаки, вище торішньої.

Про це розповів в інтерв’ю Latifundist.com радник президента УЗА по кормовій і харчовій безпеці Вадим Турянчик, повідомляє “ПроАгро Груп”.

“Зокрема, в українській пшениці врожаю 2020 року вищі середній вміст натури – 79,8 кг/гл, клейковини – 27,2%, число падіння – 380 сек., а білок в сухій речовині – на рівні 12,9%. У сезоні 2019-2020 рр. ці показники були на кілька десятих часток відсотка менше”, – зазначив експерт.

За його словами, також краща ситуація і з враженістю врожаю грибками. З пшеницею, в принципі, проблем немає, як і з ячменем. Реєструються окремі випадки виявлення грибка Тілеціі (Tilletia), але в цілому по грибках і продукованим ними мікотоксинах показники в нормі.

“А ось по ріпаку ситуація, на жаль, гірше. У порівнянні з минулим роком не дотягуємо приблизно 1,5% (as is) за середнім вмістом олії в ріпаку. На зараз ми бачимо цифру 40,5-41%. У минулому році було 42-42,5%. Тому можна прогнозувати, що обсяги експорту ріпаку з України будуть менше минулорічних”, – зауважив Вадим Турянчик.

Перегляди: 1