Головна Новини Ринок України В Ізмаїлі спустили на воду найбільшу в Україні зернову баржу

В Ізмаїлі спустили на воду найбільшу в Україні зернову баржу

В Ізмаїлі відбувся урочистий спуск на воду найбільшої баржі, побудованої в історії незалежної України, – 128-метрового несамохідного судна “Дніпро-AV-01”.

128-метрове судно побудували для Світловодського річкового терміналу, що входить в холдинг “АгроВіста”, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на ЦТС.

Раніше вже повідомлялося про спуск баржі на воду, але після цього мало бути проведено ще низку робіт, включаючи установку люків, а також нанесення фірмової символіки власника судна, фарбування всередині трюмів. Тепер судно офіційно вийшло з доку в присутності представників замовника – холдингу “АгроВіста”.

Довжина несамохідного судна типу “ріка-море” – 127,6 метра, ширина – 16,3 метра, осадка – 3,8 метра. Надводний габарит порожнього судна – 6,7 метра, Судно має два трюми, що дозволяє одночасно перевозити два різних вантажі.

“Зараз у нас є 2 буксира і 4 баржі загальною вантажопідйомністю 8 тис. тонн. Сьогодні до нашого сімейства приєдналася ще одна баржа вантажопідйомністю 6 тис. тонн. Тобто, тепер ми маємо майже 14 тис. тонн. Цей тоннаж дозволить, перш за все, обслуговувати наш власний вантажопотік, який формується на Світловодському річковому терміналі. і не тільки на Світловодському, а також ми готові працювати і на інших терміналах по Дніпру”, – розповів співзасновник холдингу “АгроВіста” Юрій Скічко.

Перегляди: 0