Головна Новини Ринок України В Абу-Дабі побудують найбільшу в світі фруктово-овочеву ферму

В Абу-Дабі побудують найбільшу в світі фруктово-овочеву ферму

Спільне підприємство, засноване нідерландським GrowGroup IFS та RainMakers Capital Investment LLC з Об’єднаних Арабських Еміратів, планує побудувати найбільшу у світі фруктово-овочеву ферму в пустелі Абу-Дабі (ОАЕ).

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroTimes.

Новостворена компанія GreenFactory Emirates вироблятиме 10 тис. тонн свіжої продукції на рік у пустелі, зазначає видання Fruchtportal. Ферма займатиме площею 17,5 га із оброблюваною площею 160 тис. кв. метрів.

Emirates GreenFactory розробляє інноваційний тип ферм із найсучаснішою системою вирощування рослин у світі. Інноваційні рішення спрямовані на подолання нормальних обмежень росту рослин, які виникають внаслідок екстремального клімату в таких регіонах, як Об’єднані Арабські Емірати.

До будівництва сучасної ферми будуть залучені численні провідні агротехнічні компанії. Компанія також планує побудувати цей тип фруктово-овочевої ферми в інших регіонах світу, де переважає екстремальний клімат, який становить виклик традиційному вирощуванню.

GreenFactory заощаджуватиме 95% споживання води порівняно із звичайними методами вирощування та зменшить вуглецевий слід до 40%.Очікується, що загальна вартість проєкту сягне 150 млн. євро.

Перегляди: 0