Головна Новини Ринок України Аграріям виплачено понад 850 млн. гривень компенсації за придбану сільгосптехніку

Аграріям виплачено понад 850 млн. гривень компенсації за придбану сільгосптехніку

Сільгосптоваровиробникам компенсовано 863,5 млн. гривень за придбання у 2020 році техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Кошти отримали 2 497 аграріїв, які за вказаний період придбали 5036 одиниць сільгосптехніки та обладнання. Так, у серпні розподілено 77,5 млн. гривень, які отримають 567 аграріїв за купівлю 1700 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання.

“Завдяки цій програмі аграрії успішно оновлюють парк сільськогосподарської техніки, що підвищує ефективність обробки ґрунту та виробництва сільгосппродукції. Крім того, збільшення попиту аграріїв на придбання вітчизняної сільгосптехніки сприяє розвитку машинобудівної галузі. Важливим є те, що українські заводи виробляють зрошувальну техніку, яка також частково компенсується державою – наразі це дуже актуально для України”, – прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

До переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується державою, включено 13841 найменувань продукції виробництва 185 підприємств.

Перегляди: 0