Головна Новини Ринок України Осінні дощі припинили посуху в більшості областей

Осінні дощі припинили посуху в більшості областей

Досить сильні дощі, що пройшли в останні дні вересня і на початку жовтня, припинили тривалу повітряно-ґрунтову посуху в більшості областей України та поліпшили умови для сівби і розвитку озимих культур.

Про це йдеться в огляді Укргідрометеоцентру, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на “Агробізнес Сьогодні”.

Зазначається, що у багатьох районах західних, південних і центральних областей, де в період 24 вересня – 2 жовтня кількість опадів досягла 50-130 мм (1-2,5 місячної норми) спостерігалося перезволоження верхніх шарів ґрунту, що заважало продовженню посівної озимих і збирання пізніх культур.

У той же час, в східних областях України випала недостатня кількість опадів для припинення засухи, в зв’язку з чим зволоження ґрунту під засіяними озимими культурами і на площах, призначених для їх сівби в зазначеному регіоні оцінюється як незадовільний.

“На значних площах у Харківській, Донецькій і Луганській областях орний шар ґрунту залишався повністю сухим. Умови для закінчення сівби та осінньої вегетації озимих культур в даному регіоні оцінювалися як несприятливі, сходи утворювалися з затримкою і розріджені”, – йдеться в огляді.

Перегляди: 0