Головна Новини Ринок України Тваринникам відшкодують вартість понад 12 тисяч племінних корів

Тваринникам відшкодують вартість понад 12 тисяч племінних корів

Цьогоріч українські молочні господарства здійснили суттєве оновлення генетичного фонду, а програма відшкодування державою вартості генетичних ресурсів вкотре довела свою актуальність.

Про це повідомила віце-президент Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк, передає “ПроАгро Груп”. За її словами, дотацій за самі племінні нетелі, телиці, корови нараховано на 12 574 тварини.

При цьому у фонд на відшкодування вартості племресурсів заклали 300 млн грн, а нарахувань – на 382,3 млн грн. “Тому господарства, включені до реєстру отримувачів відшкодування за тварин чи сперму, отримають орієнтовно 77% від очікуваної суми відшкодування”, – зазначила Ганна Лавренюк.

Окрім того, через технічні помилки і недосконалість системи кільком господарствам відмовлено у внесенні до реєстру отримувачів дотації.

Віце-президент АВМ також наголосила, що з ухваленням Верховною Радою змін до закону України про державну підтримку сільського господарства почне працювати Державний аграрний реєстр, який буде що буде інтегрований із усіма кадастрами, реєстрами тощо. Через нього господарства зможуть подавати заявки на участь у чинних програмах держпідтримки он-лайн, а система автоматично перевірятиме відповідність заявок і доданих документів критеріям. Завдяки цьому неможливо буде подати не ту заявку чи не додати в пакет необхідну довідку, виключається суб’єктивний людський фактор і технічні затримки пошти.

Перегляди: 0