Головна Новини Ринок України На Сумщині збільшилась кількість фермерських господарств

На Сумщині збільшилась кількість фермерських господарств

У Сумській області за даними офіційної статистики станом на 1 жовтня 2020 року зареєстровано 1 031 фермерське господарство, що на 26 більше в порівнянні з початком року. При цьому створено 9 сімейних фермерських господарств.

Про це розповів заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Віталій Максименко, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgroportal.ua.

“Сумщина є лідером аграрного виробництва за багатьма напрямками. Виробництво зерна ранніх зернових і зернобобових культур в цьому році перевищило 1,2 млн. тонн при урожайності 49,3 ц/га, що на 2% вище минулого року. Зараз завершується збирання кукурудзи на зерно, соняшнику та сої. Але за оперативними даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України можна попередньо підсумувати результати збору врожаю. Зокрема, Сумщина посідає перше місце серед регіонів України за врожайністю зернових і зернобобових культур. До того ж по врожайності кукурудзи на зерно, вівса, гороху, гречки Сумщина входить в першу п’ятірку регіонів України”, – зазначив Віталій Максименко.

За його словами, пріоритетним напрямком в діяльності органів виконавчої влади, визначеним програмою розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року є стимулювання розвитку малих форм господарювання в АПК.

“Поряд з традиційними для Сумщини напрямками сільськогосподарського виробництва з’являються і нові. Зокрема, створюються і розширюються ягідники лохини, закладаються молоді сади волоського горіха і фундука, починається промислове вирощування голозерних гарбузів. В цілому Сумщина стає привабливим регіоном для розвитку нішевих видів сільськогосподарської діяльності”, – підсумував заступник голови ОДА.

Перегляди: 1