Головна Новини Ринок України Елеваторний напрямок як окремий вид бізнеса не виживе – думка

Елеваторний напрямок як окремий вид бізнеса не виживе – думка

Враховуючи, що маржинальність агробізнесу знижується, а також змінюються кліматичні умови в країні, елеваторний напрямок має бути складовою або трейдингу, або виробництва.

Таку думку висловив колишній генеральний директор підприємства “Трайгон-Елеватор” Геннадій Клименко, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Latifundist.com.

При цьому в будь-якому разі елеватор має надавати послуги стороннім поклажодавцям.

“Не треба забувати, що елеваторний бізнес – це сервісний бізнес. І він не повинен замикатися тільки на потребах власника-виробника або трейдера”, – зауважив Клименко.

Додатковий прибуток, на його думку, потрібно шукати через модернізацію застарілих технологій, збільшення оборотності, гнучку модель залучення клієнтів.

Також важлива надійна репутація зерносховища. Адже нинішні товаровиробники, як зазначив він, дуже вимогливі до якості послуг, збереження продукції. І найголовніше: у них є можливість вибирати елеватор для зберігання зерна.

“Я дотримуюся такої позиції, що працювати потрібно не тільки з власною продукцією, а й залучати сторонніх поклажодавців. Це дає можливість хеджувати ризики в разі неврожаю”, – зазначив Геннадій Клименко.

Перегляди: 0