Головна Новини Ринок України Аграрії отримали понад мільярд гривень за програмою здешевлення кредитів

Аграрії отримали понад мільярд гривень за програмою здешевлення кредитів

За попередніми підсумками реалізації державної програми “Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів у 2020 році”, аграріям компенсовано майже 1,05 млрд. грн. із 1,2 млрд. грн. запланованих. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

“Цього року завдяки програмі здешевлення кредитів в аграрну галузь залучено 24,8 млрд грн. За звітній період програмою скористалися понад 4,2 тис. аграрні підприємства. За рахунок цього додаткового фінансування вони змогли оновити лінії з виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, побудувати сховища для зберігання овочів, фруктів та ягід, а також покрити інші виробничі витрати”, – зазначив міністр Ігор Петрашко.

Із 36 уповноважених банків, з якими Мінекономіки підписало Меморандум з питань реалізації державної підтримки сільгосптоваровиробників, 33 взяли участь у виконанні програми підтримки.

Слід зазначити, що нещодавно Парламентом було схвалено законопроєкт №3295 у другому читанні, який дозволяє надавати аграріям часткову компенсацію за кредитами, залученими на поповнення обігових коштів. На виконання цього закону у Мінекономіки готують відповідні зміни до Порядку використання коштів (постанова КМУ № 300).

ТОП-5 областей, де найбільше компенсовано кредитів:

  • Одеська – 91,6 млн. грн.;
  • Харківська – 71 млн. грн.;
  • Тернопільська – 68,9 млн. грн.;
  • Вінницька – 66,5 м млн. грн.;
  • Черкаська – 65,4 млн. грн.

Перегляди: 1