Головна Новини Ринок України В Одеському порту завершується будівництво комплексу з перевалки зерна

В Одеському порту завершується будівництво комплексу з перевалки зерна

В Одеському морському порту вийшли на фінішну пряму будівництв нового причалу 1-з, що споруджується на Андросовському молу. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Адміністрація морських портів України”.

За інформацією інженерної служби Одеської філії АМПУ, на об’єкті повністю завершено монтаж плит перекриття і т.зв. шапкового бруса в тилу причалу, в даний час завершується комплекс робіт з прокладання інженерних мереж водопроводу та каналізації, облаштування каналізаційно-насосної станції (КНС) і системи зливоприймальних лотків; в найближчі дні почнеться укладання рейок для пересування суднонавантажувальної машини.

“Готовність причалу на кінець листопада склала 93 відсотки,- коментує начальник адміністрації порту Руслан Сахаутдінов. – До моменту мого вступу на посаду начальника Одеської філії ДП “Адміністрація морських портів України”, причал 1-з був, фактично, покинутий, і близько 10 років значився як об’єкт незавершеного будівництва. Для відродження і подальшої реалізації даного проекту необхідно було знайти ряд комплексних неординарних рішень. Завдяки високопрофесійній команді фахівців порту і нашим бізнес-партнерам, такі рішення були знайдені і застосовані на практиці. На сьогоднішній день перед нами стоїть амбітне завдання – завершити проект з будівництва причалу 1-з до кінця поточного року. Думаю, у нас вийде. В даний час в інтенсивному темпі йдуть завершальні роботи. На об’єкті одночасно працюють близько восьми підрядників, виробляються проколи для мереж, прокладаються мережі всіх видів, обладнуються КНС і пісковловлювачі, виконується укладання асфальтового покриття, готуються відбійні пристрої і т.д. До нового року ми плануємо закінчити монтаж інженерних комунікацій і приступити до процедури отримання дозвільних документів на експлуатацію нової гідротехнічної споруди. Таким чином, адміністрація порту виконає всі зобов’язання за проектом перед своїми партнерами – приватними компаніями, які побудували на Андросовському молу сучасний комплекс з перевалки зерна”.

Нагадаємо, що будівництво причалу 1-з є частиною великого інвестиційного проекту, який Адміністрація морських портів України реалізує спільно з компаніями “Бруклін-Київ” і “Луї Дрейфус Україна” за підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку (сума інвестицій – більше $ 100 млн., пропускна здатність – 4 млн. тонн на рік). У готовому вигляді причал матиме 254 метра в довжину, 35 метрів в ширину і глибину біля кордону 12 метрів з перспективою до 13,5 метрів. Цих параметрів досить для прийому суден-панамаксів, дедвейтом 60 тисяч тонн і вище.

Перегляди: 0