Головна Новини Ринок України ВР прийняла закон “Про внутрішній водний транспорт”

ВР прийняла закон “Про внутрішній водний транспорт”

Верховна рада прийняла Закон “Про внутрішній водний транспорт”, який визначає правові, економічні та організаційні засади діяльності внутрішнього водного транспорту. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію пресслужби парламенту.

Законом врегульовані питання державного регулювання у сфері внутрішнього водного транспорту, функціонування та розвитку внутрішнього водного транспорту, його інфраструктури, перевезення вантажів та пасажирів, судноплавства на внутрішніх водних шляхах та його безпеки, майна, що затонуло на внутрішніх водних шляхах, відповідальності судновласників за порушення законодавства про внутрішній водний транспорт тощо.

Законом внесено низку змін до Господарського, Земельного, Лісового та Водного кодексів, Кодексу про адміністративні правопорушення, Кодексу торговельного мореплавства та низки законів України.

Прийняття закону забезпечить залучення інвестицій в розвиток водного транспорту, сприятиме розвитку річкових перевезень, створенню здорової конкуренції в галузі, стимулюватиме розвиток судно будівництва в Україні.

Перегляди: 0