Головна Новини Ринок України У Вінницькій області запущено завод по переробці кукурудзи

У Вінницькій області запущено завод по переробці кукурудзи

Компанія “Дакс Бунге Україна” минулої п’ятниці, 4 грудня, запустила завод по глибокій переробці кукурудзи в селі Демківське у Вінницькій області.

Про це розповів голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgroportal.

Він зазначив, що це підприємство зі 100% іноземними інвестиціями, засновниками якого є лідер по переробці кукурудзи в Європі – “Дакс Груп” (Іспанія) і один з найбільших світових трейдерів – американська компанія “Бунге”. Інвестиції в будівництво заводу склали $ 14 млн.

Директор ТОВ “Дакс Бунге Україна” Андрій Запісоцький підкреслив, що, незважаючи на світову пандемію COVID-19, вдалося побудувати сучасний завод, який відповідає світовим стандартам виробництва харчової продукції, привезти більше 30 вантажівок з обладнанням з Італії та Іспанії й контролювати його монтаж, залучити кращих фахівців з різних куточків нашої країни – Києва, Житомира, Харкова та Донецької області на переїзд і роботу.

На заводі встановлено сучасне обладнання для переробки кукурудзи твердих сортів в борошно і крупу загальною потужністю 300 тонн кукурудзи в день (100 тис. тонн в рік).

“80% готової продукції планується реалізовувати на експорт”, – уточнив Сергій Борзов.

Зараз, на підприємстві проводяться пуско-налагоджувальні роботи при яких відпрацьовуються рецепти і специфікації продуктів під кожного конкретного споживача. Основні клієнти заводу – це великі міжнародні корпорації: виробники пива і харчових продуктів (сухі сніданки, снеки, випічка та кондитерські вироби).

Вже випущена і підготовлена до експорту перша партія продукції, яка відповідає найвищим світовим стандартам за якістю і харчовою безпекою, що підтверджено результатами лабораторних випробувань ДП “Вінніцястандартмерологія”.

“Дакс Бунге Україна” створена двома компаніями. 60% акціонерного капіталу належать групі компаній “Дакс” (Dacsa Maicerias Espanolas, S.A.), ведучому європейському переробнику кукурудзи і рису (800 тис. тонн продукції на 6 заводах). Центральний офіс – Валенсія, Іспанія. 40% належать групі компаній Bunge – одному з провідних переробників та експортерів сільськогосподарської продукції в світі, центральний офіс – Уайт-Плейнс (штат Нью-Йорк) США. В Україні – один з найбільших експортерів соняшникової олії і зернових.

Перегляди: 0