Головна Новини Ринок України На Миколаївщині зафіксували спалах пташиного грипу

На Миколаївщині зафіксували спалах пташиного грипу

У Миколаївській області у селі Кандибине Новоодеського району у 6 трупів птиці виявлено РНК вірусу грипу птиці. Ймовірним джерелом збудника захворювання могла бути дика перелітна птиця.

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, передає “ПроАгро Груп” з посиланням на Agravery.

“Згідно результатів дослідження Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби із патматеріалу, відібраного від 6 трупів птиці, що належала громадянці із с. Кандибине, Новоодеського району виявлено РНК вірусу грипу птиці типу А1 субтипу H5”, – йдеться в повідомленні.

З метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху грипу птиці 4 грудня 2020 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоодеській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації захворювання, який включає в т. ч. зонування, стемпінг-аут, дезінфекцію.

“Визначено буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшли населені пункти: с. Новоматвіївське, с. Сельвестрівське, Новоодеського району та туристичний двір „Золота підкова“”, – додали у відомстві.

Крім того, визначено зоною нагляду територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку до якої ввійшли с. Новоінгулка Новоодеського району та с. Степанівка Баштанського району.

“За попередніми результатами проведеного епізоотичного розслідування встановлено, що ймовірним джерелом збудника захворювання могла бути дика перелітна птиця. В осередку захворювання (с.Кандибине) вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника захворювання, відповідно до вимог інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці”, – підкреслили у Держпродспоживслужбі.

Перегляди: 0