Головна Новини Ринок України Зерновий комплекс у Ренійському порту обійшовся у 2,5 млн. доларів

Зерновий комплекс у Ренійському порту обійшовся у 2,5 млн. доларів

ПП “Транс-Експо”, портовий оператор Ренійського морського порту, побудувало зерновий перевантажувальний комплекс вартістю близько $2,5 млн.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Порти України”.

У складі комплексу десять нових складських приміщень потужністю одноразового зберігання 18 тис. тонн, що дозволяє накопичувати партію для оперативної навантаження на судно. Також навантаження може здійснюватися безпосередньо з вантажного автотранспорту стрічковими транспортерами. Будівництво здійснювалося в 2018-2019 роках.

“У нас достатньо обладнання та потужностей, щоб перевалювати щомісячно по 30 тис. тонн зерна. Цей рік складний, неврожайний, тому потоки зерна впали. Але ми не скоротили жодного з тридцяти працівників нашого підприємства, хоча зарплати, звичайно, стали трохи нижче. У перспективі плануємо продовжити будівництво складських приміщень та нарощування потужностей підприємства. У перспективі хотілося б перевалювати не тільки молдавське зерно, а й наше українське”, – повідомив генеральний директор ПП “Транс-Експо” Юрій Онос.

ПП “Транс-Експо” є портовим оператором Ренійського морського порту, оперує причалами №18-20. Стивідор в 2019 році зафіксував обсяг перевалки 41,1 тис. тонн.

Перегляди: 3