У курячих яйцях, вироблених в Україні, в результаті аналізів, зроблених у Латвії, знову виявлено сальмонелу.
Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Укрінформ”.
“Згідно з результатами лабораторних досліджень, сальмонелу було виявлено у одному зразку свіжих курячих яєць … Зразок було узято у ході посилених прикордонних перевірок яєчних продуктів українського походження”, – йдеться в повідомленні продовольчо-ветеринарної служби (PVD) Латвії.
Вантаж везли з України в Литву, тому про сальмонелу було проінформовано литовські відповідальні служби.
У цьому році в рамках посиленого контролю було перевірено 609 зразків яєць і яєчних продуктів українського походження. 198 з них перевірялися на сальмонелу, 311 – на сліди лікарських речовин. У двох зразках було виявлено сальмонелу.
Відомство уточнює, що типи продуктів, в яких раніше було виявлено зараження, як і раніше піддаватимуться посиленому прикордонному контролю.