Головна Новини Ринок України Підготовлено першу редакцію ДБН “Конструкції силосів сталевих з гофрованою стінкою для зерна”

Підготовлено першу редакцію ДБН “Конструкції силосів сталевих з гофрованою стінкою для зерна”

Український інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського при підтримці Українського центру сталевого будівництва (УЦСС) та згідно ТЗ, затвердженого Мінрегіон, розробив першу редакцію ДБН В.2.6-ХХХ:20ХХ “Конструкції силосів сталевих з гофрованою стінкою для зерна. Основні положення”.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію УЦСС у Facebook.

В новому ДБН вирішено наступні завдання, які дозволять учасникам галузі працювати за єдиними правилами:

? силоси належать до споруд і проєктуються відповідно до встановленого будівельними нормами рівня надійності;

? силоси слід проєктувати за методиками Єврокоду. Для цього встановлено перелік ДСТУ-Н Б EN (Єврокодів) для визначення навантажень, виконання розрахунку елементів сталевих конструкцій і з’єднань та розрахунку фундаментів сталевих гофрованих силосів;

? встановлено вимоги до обмежень другої групи граничних станів (деформативності) та обмеження допусків при монтажі конструкцій;

? розроблено типову форму завдання на проєктування силосів сталевих з гофрованою стінкою, в якій наводяться необхідні проєктувальнику дані для забезпечення міцності та стійкості силосів.

Ознайомитись з документом можна на інтернет-сайті УЦСС. На основі отриманих коментарів від учасників ринку до проєкту норм будуть внесені відповідні уточнення.

Перегляди: 0