Головна Новини Ринок України Усі порти України хочуть передати в концесію або в приватну власність

Усі порти України хочуть передати в концесію або в приватну власність

У Міністерстві інфраструктури України планують впродовж 4 років передати у концесію або приватну власність усі порти країни.

По це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій на першій щорічній міжнародній конференції, організованій, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Укрінформ.

“Наша ціль на наступні 4 роки – ми хочемо передати в концесію або у приватну власність усі порти”, – зазначив Криклій.

За його словами, наразі відомство готує до концесії залізнично-поромний комплекс, перший і контейнерний термінали порту “Чорноморськ” та пасажирський комплекс у порту Одеси. Крім цього, в подальших планах міністерства концесія морських торговельних портів у Бердянську та Ізмаїлі.

Також Мінінфраструктури готує до приватизації порти в Білгород-Дністровському, Усть-Дунайську та Скадовську.

Криклій зазначив, що концесія або приватизація передбачають не лише розвиток конкретного порту, а й навколишньої інфраструктури, зокрема залізничної та дорожньої.

Раніше Міністерство інфраструктури оголосило про початок перших конкурсів із концесії Херсонського морського порту та порту “Ольвія”. Херсонський морський порт було передано у концесію компанії “Рисоіл-Херсон” 26 червня 2020 року. Договір про передачу в концесію майна спеціалізованого морського порту “Ольвія” катарській компанії QTerminals було підписано 20 серпня.

Перегляди: 0