Головна Новини Ринок України Скупка краденого: кримську “Массандру” продали другу Путіна

Скупка краденого: кримську “Массандру” продали другу Путіна

100% акцій виноробного заводу “Массандра” в окупованому Росією Криму “купила” компанія, підконтрольна Юрію Ковальчуку. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “НВ”.

Так званий аукціон з “продажу” Держконцерну “Національне виробничо-аграрне об’єднання Масандра” виграла “дочка” банку “Росія” – компанія “Південний проект”. А найбільшим акціонером банку є друг президента РФ Путіна Юрій Ковальчук.

“Массандра” була “продана” за 5,33 млрд. руб. ($73 млн.), що лише на 30 млн. руб. вище стартової ціни.

У березні 2014 року Ковальчук підпав під фінансові та візові санкції США щодо громадян РФ, причетних до окупації Криму. У заяві Мінфіну США говорилося, що Ковальчук входить до найближчого оточення Путіна. До продажу 100% акцій Масандри належали так званому “міністерству майнових і земельних відносин Криму”.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест щодо так званої приватизації “Массандри”. За повідомленням Мінреінтеграції, планується ініціювати національні санкції, почати судове переслідування, в т. т. у міжнародних судах, а також звернутися до міжнародних партнерів про внесення винних в санкційні списки й посилення санкцій, пакет яких вже готується.

Перегляди: 0