Головна Новини Ринок України На посаду міністра агрополітики просувають Романа Лещенка

На посаду міністра агрополітики просувають Романа Лещенка

Учора фракція “Слуга народу” у ВР збиралася на засідання, щоб вирішити кадрові питання та зміни в уряді Дениса Шмигаля.

На засіданні були присутні президент і прем’єр, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgroreview.

Зокрема, на засіданні було розглянуто питання роз’єднання Мінекономрозвитку та створення Міністерства аграрної політики. Це відомство може очолити Роман Лещенко, який на даний момент є головою Держгеокадастру.

Як повідомив після засідання голова фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, дискусія щодо кандидатури Романа Лещенко була дуже фаховою. Кандидат на посаду міністра представив свою концепцію розвитку АПК. Як зазначив Роман Лещенко, треба особливу увагу приділити змінам клімату та розвитку агрострахування, адже цьогоріч аграрії зазнали значних збитків від посухи.

Також затвердити кандидатуру має аграрний комітет Верховної Ради. При цьому, як повідомлялося, сам комітет на посаду аграрного міністра раніше пропонував прем’єр-міністру призначити свого секретаря Івана Чайківського, який набрав найбільшу кількість балів під час рейтингового голосування у комітеті.

Про необхідність відновлення Мінагрополітики розмови ведуться вже дуже давно, в тому числі на цьому наголошував і сам нинішній глава держави. Однак в ухваленому учора ВР Держбюджеті на 2021 рік створення аграрного міністерства не передбачено.

Перегляди: 2