Головна Новини Ринок України За останні три роки парк зерновозів поповнився на 13 тис. вагонів

За останні три роки парк зерновозів поповнився на 13 тис. вагонів

За останні три роки парк зерновозів в Україні поповнився на 13 тис. вагонів, з них лише 7,5 тис. це нові вагони.

Про це повідомив в.о. директора Департаменту вагонного господарства Укрзалізниці Іван Ісопенко, передає “ПроАгро Груп” з посиланням Rail.Insider.

“За останні три роки парк зерновозів поповнився на 13 вагонів, із них 7,5 тис. це нові зерновози – добротної якості, нашого вітчизняного виробника, побудовані на наших заводах. А 5,5 тисяч ввезли, і вже тоді треба було вводити обмеження. І був би чудовий сервіс і не було ніяких “повернень” рухомого складу”, – заявив він, відповідаючи на запитання щодо обмеження продовження терміну експлуатації вагонів.

За словами Ісопенка, Україна закрили себе в рамках країни всякими можливими та не можливими подовженнями, тоді як українські вагоне не пускають у Білорусь чи на РЖД.

Також посадовець відповів на запитання щодо планів УЗ на наступний рік:

“Згідно з проєктом плану, який ми вже практично маємо – 20 тис. ремонту та побудови 3 тис. вагонів на власних потужностях. Це ті плани інвестицій, які ми маємо затвердити та маємо впровадити в життя наступного року”.

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури планувало оновити правила затвердження Порядку встановлення заборони експлуатації вантажних вагонів. Проте проєкт не погодила Державна регуляторна служба.

Перегляди: 0