Головна Новини Ринок України У наступні кілька місяців помітно подорожчає свинина

У наступні кілька місяців помітно подорожчає свинина

У найближчі декілька місяців помітно може зрости ціна на м’ясо свиней, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію Асоціації тваринників України.

Причиною цього є декілька факторів, і найперше – неврожай зерна.

“Уже зросла ціна на зернову групу, сою та соняшник на 20-40%, які є основними компонентами в годівлі свиней. Як відомо, в структурі собівартості виробництва м’яса корми займають близько 70-80%. Відповідно до цього прогнозовано і зросте собівартість виробництва свинини”, – прокоментувала експерт зі свинарства Асоціації тваринників України та компанії AVA Group Ольга Махно.

Ще одним фактором подорожчання ключового м’ясного продукту для українців фахівці називають підвищення собівартості вирощування при низьких закупівельних цінах.

“М’ясокомбінати приймають свиней живою масою за ціною 37-39 грн./кг. Собівартість же вирощування свиней при нинішніх цінах на зернові і білкові компоненти на грудень 2020 року має бути менше 36 грн./кг. Але у багатьох свинокомплексів вона вже наближається до 40 грн./кг і більше. Це може зумовити скорочення поголів’я свиней як у населення, так і на промислових підприємствах. Зниження ж кількості поголів’я свиней зумовить ріст попиту на м’ясо” – зазначила Ольга Махно.

Перегляди: 0