Головна Новини Ринок України На початку грудня на елеваторах зберігалося понад 8 млн. тонн зерна

На початку грудня на елеваторах зберігалося понад 8 млн. тонн зерна

Запаси зерна в Україні станом на 1 грудня п. р. становили 23,1 млн. тонн, з яких 8,1 млн. тонн знаходились на підприємствах зберігання і складах переробників.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroTimes.

За даними Державної служби статистики, у порівнянні з 1 листопада 2020 року зернові запаси в країні збільшилися на 2,8 млн. тонн, у порівнянні з 1 грудня 2019 року – зменшилися на 10,2 млн. тонн. У тому числі на елеваторах і в переробних підприємствах запаси до минулого місяця збільшилися на 1,2 млн. тонн, до минулого року – зменшилися на 3,6 млн. тонн.

Зокрема, пшениці на підприємствах зберігання і переробки на звітну дату знаходилось 1,6 млн. або на 35% менше ніж торік. Кукурудзи на елеваторах у переробників було 5,9 млн. тонн, що на 29,7% менше, ніж на 1 грудня 2019 року. Скоротився також і обсяг зберігання ячменя – 346 тис. тонн, на 43,1% менше торішнього показника. Разом з тим на 84,8% збільшилися запаси жита – до 92,6 тис. тонн.

Загальне збільшення зернових запасів на підприємствах зберігання і переробки у порівнянні з попереднім місяцем відбулося завдяки збору кукурудзи, втім зменшення валового виробництва зерна у поточному сезоні вплинуло на скорочення запасів відносно минулого року.

Перегляди: 0